In calitate de proprietar, este simplu sa luati ca ceva normal confortul electricitatii din casa Dvs, dar ce se intampla cand cablurile electrice se defecteaza? Renovarea unei case mai vechi poate fi o provocare, mai ales cand o mare parte din munca este ascunsa in spatele peretilor. In cazul caselor mai vechi, sansele de cablare electrica incorecta sau cablare care necesita o actualizare creste semnificativ. Daca sunteti ingrijorat de cablajul casei dvs., e recomandat sa programati o intalnire cu un expert.

Ce inseamna cablare electrica defectuoasa?

Cablaje defectuoase inseamna fie ca sunt deteriorate firele, fie ca o tensiune incorecta trece prin ele. Acest lucru ar putea fi rezultatul unor electricieni Bistrita care a taiat punctele de siguranta, fire care s-au deteriorat odata cu varsta, sau fire deteriorate de rozatoare. In orice caz, este important sa fiti atent la semnele de cablare electrica proasta.

Cablarile defectuoase pot creste facturile de electricitate?

Atunci cand electricitatea nu curge corect, firele sunt susceptibile sa elibereze mai multa energie decat este necesar pentru functionarea aparatelor. Aceasta scurgere creste consumul de energie electrica si va face sa cheltuiti mai multi bani pe electricitate in fiecare luna.

Cablajul defectuos poate provoca incendii?

Nu numai ca cablurile incorecte va pot cosnuma bugetul, ci pot si provoca supratensiuni electrice in locuri care nu sunt echipate pentru a face fata caldurii, ceea ce creeaza un pericol de incendiu mai mare. Prizele electrice sunt implicate in o multime de incendii in fiecare an.

5 semne de cablare proasta intr-o casa

Sunteti ingrijorat ca locuinta Dvs ar putea fi in pericol? Iata cinci semne care va arata ca este posibil sa aveti cablaje proaste.

  1. Se declanseaza frecvent intrerupatoarele de circuit. Nu este neobisnuit ca intrerupatoarele sa se declanseze – tocmai de aceea le avem – pentru a opri fluxul de electricitate atunci cand circuitul este supraincarcat. Cu toate acestea, daca intreruptoarele se declanseaza frecvent, primul pas este reducerea numarului de dispozitive conectate la circuit. Urmatorul pas este inlocuirea intrerupatorului. Daca niciuna dintre aceste masuri nu rezolva problema, cablajul trebuie inspectat pentru a evita pericolul de incendiu. De asemenea, este posibil ca circuitul sa fie pur si simplu coplesit de prea multe dispozitive de mare energie.
  2. Lumini care palpaie. Fiti atent la luminile care palpaie, bazaie sau se estompeaza, atrag atentia cei de la Electrician-autorizat.net. Cand conectati un aparat si luminile se sting, acesta este un semn ca curentul electric nu circula corect. Ascultati totodata orice intrerupatoare de lumina care bazaie atunci cand le porniti – acesta este un alt semn rau.
  3. Prize electrice fierbinti. Deoarece cablarea defectuoasa trimite prea multa electricitate la prize, fiti atenti la prizele electrice fierbinti, intunecate sau parjolite. Acest lucru ar putea indica faptul ca exista o scurgere de energie care incalzeste firele si priza. Aceasta crestere a energiei electrice ar putea strica aparatele, sau, daca este grava, ar putea provoca un incendiu.
  4. Cabluri uzate sau mestecate. Daca observati cabluri uzate sau mestecate, ingrijorarea trece dincolo de rozatoarele din casa. Cand invelisul de protectie din plastic este rupt, expunand firele din interior, circuitul electric este deschis. Acest lucru permite posibilitatea unui arc electric, ceea ce poate provoca socuri electrice periculoase, si chiar un incendiu.
  5. Miros de ars sau de fum. Daca simtiti miros de ars sau de plastic topit langa o priza, cablul a provocat deja daune provocate de incendiu. Deconectati totul de la priza si contactati un electrician autorizat pentru a inspecta imediat cablajul.

Obtineti ajutor de specialitate pentru a remedia cablarea electrica incorecta

Renovarea unei case mai vechi necesita atentie la lucrurile pe care le puteti vedea, dar si pe cele care nu le puteti vedea, cum ar fi cablajul din casa dvs. Exista multe reparatii de baza pe care le puteti face in jurul casei dvs., dar unele lucrari necesita pur si simplu experienta si expertiza unui profesionist. Sa determinati daca casa dvs. este conectata corect din punct de vedere electric este o slujba pe care ar trebui sa o lasati profesionistilor – acestia va pot evalua cablarea curenta, identifica orice problema si va pot ajuta sa o remediati, astfel incat dvs. si familia dvs. sa ramaneti in siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *