Pentru cele mai multe persoane obtinerea unui curs valutar avantajos este o adevarata provocare. Cu toate acestea, atunci cand urmezi cativa pasi simpli vei realiza ca este mult mai usor si vei reusi sa faci economii serioase.

Nu evita casele de schimb valutar non-bancare

Dimpotriva, ar trebui sa eviti bancile si sa optezi pentru casele de schimb non-bancare. In marile orase gasesti la fiecare colt de bloc. Primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa studiezi toate casele de schimb valutar Tulcea serioase si cursurile pe care le practica, dupa care sa alegi una dintre acestea.

Nu efectua tranzactii în zilele cu fluctuatii

Exista anumite evenimente de natura economica sau politica care pot sa afecteze in mod semnificativ cursul de schimbi. In aceste zile, rata de schimb este una foarte volatila si diferenta dintre cumparare si vanzare devine mai mare. Astfel, de fiecare data cand in piata este instabilitate, cursul valutar creste si tu ajungi sa platesti mai mult decat de obicei. In cazul in care nu te confrunti cu o urgenta, ar fi bine sa amani tranzactia.

Pastreaza chitanta

Chiar daca casele de schimb valutar trebuie sa respecte legi si normative foarte clare de functionare impuse de BNR, exista si greseli omenesti care au loc uneori. Astfel, pentru a te asigura ca nu te confrunti cu probleme, pastreaza intotdeauna chitanta de la tranzactie. Cel mai mult te va salva chitanta atunci cand va trebui sa justifici banii (in cazul sumelor mari) sau in eventualitatea nefericita in care vei primi bani falsi (se intampla rar, dar este posibil).

Urmareste cursul monedei de schimb

Trebuie sa ai cunostinte de specialitate financiara pentru a anticipa modul in care va evolua cursul valutar. Cu toate acestea, atunci cand urmaresti in fiecare zi desfasurarea actiunii din piata valutara, ai sanse mari sa anticipezi directia si sa profiti de acest lucru. Daca vezi ca exista un tren descendent probabil este cel mai bun moment sa cumperi valuta pentru a plati rata sau chiria. Pe de alta parte, daca exista un trend ascendent, ai face bine sa mai astepti un pic.

Pe de alta parte, daca pretul valutei incepe sa creasca raportat la leu, poti pune pe pauza tranzactia pana la stabilizare. Pentru a te putea bucura de perioadele in care raportul dintre monede este in favoarea ta, asigura-te ca ai pus deoparte o suma aferenta pentru cel putin 2-3 rate.

Solicita un curs preferential de fiecare data cand schimbi o suma mai mare

Exista atat banci, cat si case de schimb valutar care iti vor oferi un curs de schimb preferential atunci cand schimbi sume mari de bani, afirma website-ul www.schimbvalutar.net. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa negociezi cursul existent. Inainte de a lua insa o decizie este indicat sa verifici cursul practicat de mai multe banci si institutii non-bancare pentru a alege cea mai buna varianta.

Obtinerea unui curs preferential in cazul bancilor se face prin negociere directa cu departamentul de schimb valutar si dureaza in general 10-15 minute. Majoritatea bancilor solicita o suma minima de 10.000 de euro si au diferite plafoane peste care negociaza si mai mult cursul. Profiturile cu adevarat importante se observa cand suma depaseste 50.000 de euro.

Nu in ultimul rand, trebuie sa intelegi ca obtinerea unui curs valutar avantajos nu trebuie sa fie un chin. Prin simplul fapt ca urmaresti constant cursul BNR pentru moneda dorita, prin intermediul site-urilor care compara cursurile valutare ale bancilor sau caselor de schimb, deja lucrurile devin mai usoare. Trebuie doar sa urmezi regulile simple pe care ti le-am prezentat in acest articol si vei observa in timp ca realizezi economii importante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *