Stati cu ochii pe fluxul de bani

Cand vine vorba de mici sfaturi de contabilitate in afaceri, educatia este totul. Cu cat intelegeti mai mult numerele din fata dvs., cu atat sunt mai mari sansele de a le gestiona bine.
Pe masura ce efectuati revizuiri financiare saptamanale si lunare, luati in considerare producerea unei declaratii de flux de bani. Aceste declaratii va ofera o intelegere mai larga a miscarii numerarului in (si in afara) companiei dvs. Declaratia fluxului de bani monitorizeaza in esenta directia veniturilor. De asemenea, include elementul de timp, care va permite sa vizualizati ciclurile de plata si cheltuielile sezoniere.

Declaratiile fluxurilor de numerar va pot oferi cunostintele de care aveti nevoie pentru a anticipa cheltuielile si pentru a aloca mai adecvat veniturile. Ele sunt, de asemenea, utile atunci cand construiti traiectorii financiare, subliniaza website-ul www.contabil-romania.ro.

Cu toate acestea, nu trebuie sa generati o declaratie de flux de bani pentru a intelege miscarea monetara. Simpla utilizare a tehnologiei potrivite va poate ajuta sa obtineti o imagine holistica a modului in care circula numerarul in modelul dvs. de afaceri.

De exemplu, daca alegeti sa va automatizati serviciile de contabilitate, veti putea vizualiza cu usurinta valori si date despre miscarea numerarului.

Inregistrati-va chitantele cheltuielilor efectuate

Din pacate, este o greseala obisnuita pentru proprietarii mici de afaceri sa nu salveze copii ale rapoartelor de cheltuieli. Acest lucru poate duce la o gama larga de probleme cu impozitele, contabilitatea si fluxul de numerar.

Daca v-ati uitat vreodata la extrasul dvs. bancar si ati vazut o taxa de o suta de dolari si nu ati avut nicio idee despre ce este vorba, atunci sunteti familiarizati cu problemele care apar cu pastrarea inregistrarilor in mod slab.

O modalitate prin care puteti rezolva aceasta problema este salvarea chitantei fiecarei achizitii pe care o face afacerea dvs. Poate parea o multime de munca, dar exista cateva sfaturi de la o firma de contabilitate Targoviste care sa o faca mai usoara.

Primul este sa folositi cardul de credit pentru a plati toate cheltuielile de afaceri. Tineti evidenta chitantelor avand o locatie desemnata pentru acestea, cum ar fi un loc in masina sau pe birou. Sau, mai bine, faceti instantaneu o poza a chitantei cu telefonul! Aceste trucuri va mentin organizat, astfel incat sa puteti plati taxe la timp.

Oamenii pun intotdeauna intrebari despre care sunt cheltuielile de afaceri acoperite atunci cand cer sfaturi de contabilitate. Daca doriti sa stiti ce ar trebui sa revendicati, vedeti daca se incadreaza in urmatoarele categorii:

Cheltuieli de deplasare in afara orasului: daca a trebuit sa calatoriti pentru afaceri, trebuie revendicati banii pe care i-ati cheltuit pentru un bilet de avion. Daca petreceti o multime de timp pe drum, ati putea sa va notati kilometrii de pe masina, alaturi de cheltuielile cu benzina.

Cheltuieli pentru birou la domiciliu: daca ati cheltuit bani pe computer sau alte rechizite de birou, le puteti anula din taxe.

Divertisment si mese: daca ati platit bauturi pentru un client sau o cina placuta, includeti acest lucru in raportul de cheltuieli.

Cadouri: acestea pot fi legate de divertisment si mese, dar nu intotdeauna. Daca mergeti la un eveniment sau masa cu o perspectiva de afaceri, acesta ar fi divertisment si mese. Daca ati mers pe cont propriu, acesta este un cadou.

Rapoartele de cheltuieli pot face diferenta in timpul impozitarii. Asigurati-va ca angajatii dvs. stiu importanta pastrarii chitantelor si detalierea cheltuielilor atunci cand sunt plecati, astfel incat sa aveti inregistrari precise cand incepe sezonul taxelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *