Una dintre cele mai mari inventii de la inceputul secolului XX, televizorul a ajuns in aproape toate gospodariile din intreaga lume. Este cel mai familiar mediu prin care oamenii cauta informatii pe tot globul. Mai ales in aceasta perioada de izolare, in timp ce intreaga lume se lupta cu COVID-19, noi ne facem partea noastra de izolare. In acest caz, cei mai multi dintre noi sunt lipiti de televizor aproape tot timpul. Cu toate acestea, o reparatie a televizorului in astfel de momente ar putea fi cu usurinta un cosmar.

Dar nu va faceti griji, articolul de mai jos va ajuta cu sfaturi de reparare a televizorului pe cont propriu, daca aveti abilitatile necesare. Cu toate acestea, pentru toate tipurile de probleme/reparatii avansate, va fi necesar sa apelati la un profesionist in reparatii televizoare Iasi pentru interventie. Problemele grave nu le puteti repara singur sau este posibil sa inrautatiti lucrurile si mai mult.

Desi la inceputul anilor ’90 a luat nastere primul televizor adevarat, dezvoltarea imensa in domeniul tehnologic a dus la introducerea celui mai recent televizor LED cu caracteristici avansate si nu numai. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, si numarul problemelor exitente a crescut in paralel.

Pentru a repara problemele fundamentale ale televizorului, ar trebui sa se posede urmatorul kit:

  • Un cleste mare cu nasul ingust
  • Surubelnita
  • Aparat de lipit

Deoarece televizorul contine tensiuni ridicate, este obligatoriu sa se poarte ochelari de protectie si manusi in timpul repararii televizorului.

Imagine neclara

Cea mai frecventa defectiune a televizoarelor este imaginea neclara sau cu purici. Motivul principal al acestei probleme este faptul ca cablul coaxial de conectare este slab conectat, deconectat sau infundat. Pentru a rezolva aceasta problema, verificati conexiunile si, de asemenea, descurcati-l daca este cazul. Daca problema persista, incercati sa conectati acelasi cablu la un alt televizor si, daca veti experimenta in continuare imagini slabe, atunci va puteti asigura ca este vorba de cablu implicit. Inlocuirea cablurilor este usoara si accesibila. De asemenea, acestea sunt disponibile in magazinele de electricitate in diferite culori si lungimi.

Pete de culoare

Petele de culoare sunt o alta problema comuna care trebuie rezolvata. Problema va fi evidenta in special in marginile televizorului. Cauza principala a problemei este ca echipamentul se magnetizeaza, deoarece televizorul este plasat in apropierea unui alt echipament electronic. Desi televizoarele au un circuit care va demagnetiza automat ecranul, uneori circuitul se deterioreaza si, astfel, se produce pata de culoare. Pentru a remedia problema, puteti inlocui bobina magnetica. Aceasta e usor de gasit in toate magazinele de hardware. Daca nu va pricepeti sa va ocupati de articole electronice, puteti angaja un tehnician profesionist pentru aceasta problema.

Oprire necorespunzatoare

Daca televizorul se opreste automat, atunci este in principal din cauza supraincalzirii. In acest caz, deconectati toate cablurile si permiteti ventilarea completa a echipamentului. Curatati daca exista praf in jurul aparatului. Aceasta va ajuta foarte mult in a scapa de oprirea aleatorie.

Cele trei de mai sus sunt probleme comune ale televizorului si pot fi rezolvate de dumneavoastra fara prea mari probleme. Cu toate acestea, in timp ce reparati televizorul trebuie sa va echipati cu cea mai mare siguranta. In caz contrar, s-ar putea produce raniri grave daca nu sunteti atent.

Daca va confruntati cu orice fel de probleme la televizor, nu ezitati sa contactati tehnicienii experimentati de reparare a televizoarelor. Acestia detin toate echipamentele necesare si au pregatire de specialitate pentru a rezolva orice defectiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *