Se spune ca trebuie sa cheltuiti bani pentru a face bani, si cu siguranta acest lucru este adevarat in ceea ce priveste marketingul. Dar daca aveti doar un buget mic pentru a va comercializa afacerea de inmatriculari auto, aceste idei va pot ajuta sa obtineti cea mai buna cota de marketing pentru un buget limitat:

 1. Aflati cum sa solicitati recenzii – si faceti-o. Este mult mai probabil sa obtineti ceva daca cereti acest lucru.
 2. Aflati cum sa le spuneti clientilor potentiali despre ceea ce faceti. Enervarea si frustrarea nu va va aduce nici un client. Aflati cum sa ii castigati, subliniind beneficiile.
 3. Apoi, aflati cele mai probabile locuri pentru a gasi clienti – si mergeti la acele locuri.
 4. Oferiti  informatii gratuite legate de produsele / serviciile dumneavoastra. Oamenii iubesc sa invete, astfel incat cursurile pe teme legate de produsele si serviciile dumneavoastra pot fi o mare victorie.
 5. Creati un logo si un slogan pentru compania dumneavoastra si utilizati-le pe toate documentele (inclusiv prin e-mail).
 6. Creati o brosura. Brosurile pot fi instrumente de vanzare excelente. Acestea ofera detalii clientilor potentiali care doresc sa se gandeasca la oferta dumneavoastra. Acestea va ofera un material de marketing in timp ce discutati produsele sau serviciile dumneavoastra impreuna cu clientii. In plus pot fi trimise ca o forma de publicitate.
 7. Obtineti publicitate gratuita pentru afacerea dumneavoastra prin implicarea mass-media (inclusiv a mass-mediei sociale) in marile reuniuni, miscari sau evenimente de caritate.
  Nu credeti ca una dintre acestea sa se intample in viitorul apropiat? Puteti sa va implicati oricand in evenimentul de caritate al altcuiva devenind un sponsor.
 8. Creati un site web pentru afacerea dumneavoastra de inmatriculari auto, daca nu aveti unul deja. Chiar daca site-ul dumneavoastra nu va fi inca de la inceput unul extraordinar, cel putin va ofera o locuinta pe web si o sansa de a aparea in cautarile locale – esential pentru orice afacere in zilele noastre. Cresteti sansele de a fi gasita in cautarea locala prin afisarea afacerii dumneavoastra in toate directoarele web posibile.
 9. Creati un blog pentru afacerea dumneavoastra. Blogging-ul poate crea o piata mai mare pentru produsele sau serviciile dumneavoastra, daca o faceti corect; faceti-o in mod regulat, si gasiti ceva de valoare pentru a impartasi.
 10. Vizitati si comentati in mod regulat alte bloguri relevante. Fiti inteligent, alegi-le pe cele pe care clientii dumneavoastra le-ar putea vizita de asemenea.
 11. Elaborati un plan de social media si implementi-l. Dezvoltarea unei prezente pe social media poate fi un marketing cu buget redus.
 12. Creati o pagina Facebook pentru afacerea dumneavoastra
 13. Postati tweet-uri despre afacerea dumneavoastra pe Twitter.
 14. Utilizati Pinterest pentru a va promova afacerea.
 15. Utilizati LinkedIn pentru a va conecta cu potentiali clienti.
 16. Cheltuiti  bani pe publicitatea social media. Toate platformele majore ofera forme de publicitate ieftina, adesea cu optiuni incredibil de eficiente de targetare.
 17. Creati un videoclip despre produsul sau serviciul dumneavoastra si postati-l pe YouTube – sau chiar puteti sa creati un canal YouTube propriu.
 18. Dezvoltati parteneriate de afaceri si promovare reciproca cu alte companii din domenii apropiate, dar care nu va sunt concurente in domeniul de inmatriculari auto. Cross-promotion este o modalitate excelenta de reducere a costurilor de publicitate, si poate crea sinergii valoroase care sa fie in beneficiul tuturor partenerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *