Infiintarea unei firme si implicit deschiderea unei mici afaceri reprezinta un pas urias pentru oricine, deoarece acest lucru implica parasirea confortului si sigurantei unui loc de munca obisnuit fara a oferi garantii in privinta viitorului financiar. Pentru a avea succes, o mica afacere necesita planificari atente, un capital initial suficient pentru a sustine fondatorul si afacerea in prima perioada de viata sau pentru a depasi eventualele momente grele. Iata cateva motive pentru care oamenii ar trebui sa ia decizia deschiderii unei mici afaceri:

1 – Potentialul veniturilor

Atunci cand va deschideti propria afacere, aveti posibilitatea de a castiga un venit infinit bazat pe efortul depus si pe succesul ori esecul companiei. Este total diferit fata de cazul in care lucrati pentru o companie unde venitul dumneavoastra este limitat de o structura de salariu sau de evaluarea performantelor facuta de catre superiori.

2 – Urmarirea unei pasiuni

Infiintarea unei firme si detinerea propriei afaceri va permite sa va intretineti in timp ce urmati un lucru pentru care aveti o mare pasiune. Poate ca aveti un talent special precum scrisul, interpretarea muzicala sau repararea autovehiculelor, lucru de care va bucurati in prezent ca si hobby. Transpunandu-l intr-o afacere si pornind pe acest drum, ati putea oferi mai multa implinire si satisfactie vietii dumneavoastra, transformandu-va astfel viata intr-una mai fericita.

3 – O idee excelenta

Ati putea avea o idee pentru un produs sau serviciu ce ar acoperi o necesitate a pietei. Transformandu-va ideea intr-o afacere, ati putea fi primul care sa solutioneze aceasta problema obtinand in acelasi timp si o sursa de venit profitabila. Ati putea profita chiar mai mult expunand ideea catre alte persoane sau creand un model de afacere pe care sa-l transformati ulterior intr-o franciza.

4 – Un nou stil de viata

Startul unei companii poate fi o solutie pentru cei ce s-au saturat de programul obisnuit de la 9 la 18, doresc sa paraseasca mediul corporatist si sa adopte un stil de viata mai flexibil. In functie de tipul afacerii pe care o veti alege, ati putea avea un program mai redus, ceea ce va va permite sa petreceti mai mult timp cu familia dumneavoastra sau cu prietenii. O afacere ii poate atrage si pe cei ce prefera sa ia singuri decizii fara a fi comandati de altii.

5 – Exprimare proprie

Infiintarea unei firme va va face sa deveniti mult mai creativ si mai expresiv. Nu veti mai fi obligat sa urmati o metodologie stricta de lucru si sunteti liber sa schimbati procesele daca asta este ceea ce va doriti. Ati putea de asemenea sa dezvoltati produse aditionale si servicii noi pentru a indeplini cererile consumatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *