Indiferent daca este pentru prima oara cand ai un animal de companie, sau esti stapanul mai multor animale de companie de ani de zile, este o idee buna sa te interesezi de un medic veterinar, inainte de a avea nevoie de unul. Astfel, o sa ai placerea de a colabora cu cineva pe gustul tau, care sa se ocupe de animalul tau, asa cum iti doresti, fara sa fie nevoie sa alegi un veterinar doar pentru ca are cabinetul aproape de locuinta ta.

Alegerea unui veterinar nu este atat de simpla pe cat pare la prima vedere. Trebuie sa iei in serios aceasta alegere in aceeasi masura in care calculezi alegerea oricarui alt profesionist, fie ca este medic pediatru, dentist, agent imobiliar, etc.

Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi inainte de a alege un medic veterinar pentru pretiosul tau patruped:

Primul pas – Verifica site-ul fiecarui medic veterinar pentru a-ti face o idee cu privire la personalitatea si capacitatea lui, dar si a personalului cu care colaboreaza. Asta nu inseamna ca trebuie sa te bazezi doar pe asta! Nu este obligatoriu ca un cabinet veterinar extraordinar sa se ocupe atat de bine de promovare, iar acest lucru este valabil si invers, desigur. Incearca sa extragi toate informatiile esentiale de pe site-ul web, spre exemplu locatia, tarifele, numarul de contact.

Al doilea pas – Informeaza-te in legatura cu recenziile

Exista o multime de resurse de care te poti folosi pentru a obtine recomandari cu privire la un medic veterinar. Multe organizatii centrate pe animale, cum ar fi adaposturile de animale, saloanele de ingrijire, precum si alti posesori ale unor animale de companie, vor fi deschisi sa iti furnizeze numele veterinarului pe care il cunosc si in care au incredere.
Nu trebuie sa te interesezi doar despre medicul veterinar, incearca sa obtii informatii legate si de alti factori, cum ar fi locatia, personalul, tarifele aferente sau orice consideri ca este important sa stii. Poti sa cauti recenzii ale altor persoane pe diverse site-uri destinate acestui proces.

Al treilea pas – Intelege felul in care functioneaza clinica

Clinicile veterinare pot folosi o gama larga de metode de a-si promova afacerea, iar scopul tau este sa gasesti o clinica care sa se plieze strict pe nevoile tale. Suna la clinica si vorbeste cu managerul biroului sau cu o autoritate similara. Pune intrebari in legatura cu programul, practicile de ingrijire, detaliile de facturare si orice alte servicii asociate clinicii pe care tu le consideri esentiale. Acest lucru nu numai ca iti ofera o perspectiva asupra modului in care este condusa clinica, ci si sansa de a interactiona cu membrii personalului pentru a vedea ce fel de servicii ofera, remarca site-ul Cabinetveterinar.net.

Al patrulea pas – Fa in asa fel incat animalul de companie sa se intalneasca cu veterinarul.

Dupa ce ai identificat veterinarul care crezi ca ar putea fi cel mai bun pentru animalul tau de companie, programeaza o vizita .Vedeti cum se ocupa veterinarulul de animalul tau de companie si observa cum reactioneaza acesta.

Senzatia de stres si precautie sunt tipice la animale atunci cand nu sunt in elementul lor natural, este important ca animalul de companie si veterinarul sa se poata intelege suficient pentru a efectua un examen de baza.

Unii caini vor fi nervosi, indiferent de medicul veterinar la care mergi, dar acorda atentie eforturilor acestuia de a face animalul sa se simta in largul lui.

Tu ce pasi urmezi atunci cand cautati un medic veterinar potrivit pentru cainele tau ? Ce este important pentru tine atunci cand alegi un veterinar bun? Spune-ne in comentariile de mai jos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *