Sistemul electric al mașinii tale este o minune contemporană, capabil să gestioneze multe aspecte ale vehiculului.Este folosit pentru a porni motorul, a încărca telefonul, a încuia ușile și a utiliza geamurile.

Dacă autoturismul tău are o defecțiune electrică, aceasta se poate manifesta în mai multe moduri. În general, principalul vinovat este bateria mașinii tale. Așa cum un telefon mobil se bazează pe baterie, aşa şi mașina ta se bazează pe bateria mașinii pentru a alimenta componentele electrice.

Iată 4 lucruri la care trebuie să te gândeşti atunci când suspectezi o defecțiune electrică auto:

1. Mașina ta nu mai pornește

Acesta este unul dintre cele mai evidente semne că mașina ta are probleme electrice. Ai pus cheia în contact, o roteşti, dar mașina tot nu pornește. Ar putea fi demarorul, alternatorul sau bateria mașinii. Poţi identifica care dintre cele trei este cea mai probabilă variantă, parcurgând acești pași:

  • Luminile interioare se aprind când deschizi uşile? Dacă răspunsul este nu, atunci bateria este moartă.
  • Se întâmplă ceva când răsuceşti cheia? Dacă nu, atunci se poate să fie din cauza alternatorului.
  • Se aude un clic atunci când răsuceşti cheia? Dacă da, atunci s-ar putea să fie începutul defecţiunii.

2. Lumini slabe

Obervi că luminile din bord se sting puțin atunci când eşti la un semn de oprire sau când conduci în trafic cu viteză redusă?Același lucru este valabil și pentru luminile de frână și farurile mașinii. Această problemă ar putea duce la 3 lucruri: o problemă cu regulatorul de tensiune, alternatorul sau bateria mașinii în sine. Bateria ar putea fi la ultimul curent, sistemul electric poate experimenta o rezistență mare sau ar putea exista și o defecțiune a încărcării.

Luminile slabe apar atunci când sistemul de tensiune al mașinii scade la un anumit nivel. Verifică dacă capota este crăpată sau curelele slăbite, acestea vă pot face să pierdeți eficiența de încărcare și tensiune a bateriei.

3. Un miros neobişnuit

Opreşte-te și verifică imediat mașina dacă simți un miros de plastic topit sau de izolație. Circuitul mașinii este conceput pentru a gestiona un anumit număr de curent electric – uneori când o componentă sau firul scurtează, curentul devine prea mare pentru ca circuitul să poată fi gestionat.

Trebui să verifici dacă există o siguranță arsă sau lipsă pentru a diagnostica această problemă electrică. Înlocuieşte siguranța și încearcă să vezi dacă problema apare din nou. Dacă o face, atunci este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui electrician auto Constanta.

4. Verifică starea bateriei

Bateria auto este, fără îndoială, cea mai importantă parte a sistemului electric. Aceasta alimentează componente electrice, cum ar fi tabloul de bord, luminile de cap și de frână, AC etc. Fă o inspecție rapidă a cablurilor bateriei. Capetele terminalelor sunt strânse sau sunt slăbite? Verifică bateria și vezi dacă se scurge ceva din ea. Bateria este în regulă sau există daune? Nu uita să porţi ochelari de protecție și mănuși, deoarece conținutul bateriei este acid, și poate deteriora pielea și ochii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *