Daca afacerii tale ii lipseste prezenta pe Internet, acum e un moment perfect sa incepi o promovare online. Sa fii online nu a fost niciodata mai usor, si construirea unui website nu mai necesita un efort imens sau expertiza.

Ce beneficii vei avea?

Crearea unei prezente online permite afacerii tale sa fie gasita pe principalele motoarele de cautare, facand posibil pentru utilizatori sa obtina datele tale de contact, programul de lucru si sa se intereseze de produsele tale.

Marketing –ul word-of-mouth se schimba. Raspandirea informatiilor  fata in fata nu mai e singura optiune – acum avem social media pentru acest lucru. Astfel, este imperativ ca prezenta online a afacerii tale sa fie mai profunda decat doar existenta unui website. Investeste niste timp in crearea conturilor de Facebook, Google+ si Twitter ce vor sustine si imbunatatii o promovare online pentru afacerea ta. Acestea find spuse, e important sa stim ca rolul prezentei in social media nu trebuie sa serveasca rolul unei prezente primare in online, ci sa sustina website-ul tau.

 Iata 4 modalitati pentru a incepe promovarea online a afacerii tale:

  1. Construieste-ti un website

Notiunea ca un website poate fi construit doar de cei mai buni experti este departe de adevar. Acum exista instrumente la indemana oricui, ce permit construirea unui site profesional in putin timp si pe un buget redus.

In primul rand trebuie sa te decizi la un nume pentru domeniu. De aici, creaza o pagina de pornire care sa atraga atentia, usor de urmarit si cu o pagina de contact eficace si gata, ai un website.

  1. Du-ti afacerea pe Facebook

E stiu faptul ca Facebook are zeci de milioane de pagini active detinute de afaceri mici.

Daca esti ingrijorat de procesul de crearea unei pagini de succes, poti cu usurinta sa integrezi proaspatul tau website pe pagina de Facebook.

  1. Daca afacerea ta are o locatie specifica, foloseste un serviciu de localizare

Prezenta intr-un serviciu de localizare este avantajos cand vine vorba de afaceri cu servicii si produse specifice.

Ce este mai exact un serviciu de localizare?

Este o retea ce iti permite sa te inregistrezi si sa iti pui ad litteram afacerea pe harta. Asa ca, atunci cand un potential client cauta de exemplu servicii optimizare SEO Timisoara te va gasi pe tine si pe competitorii tai.

  1. Devino expert – adu-ti contributia printr-un blog din domeniu

Cum poti face oamenii sa aiba incredere in tine? Devino expert! O modalitate usoara sa construiesti imaginea afacerii tale este sa contribui la un blog din domeniu. Cum incepi?

  • Posteaza comentarii pe bloguri. Spune-ti parerea despre postari ce se invart in jurul domeniului tau de actiune, si posteaza URL-ul catre website-ul tau in casuta desemnata.
  • Raspunde la intrebari pe forumuri. Exista mii de forumuri pe care potentialii tai clienti pot pune intrebari. Sa investesi putin timp pentru a raspunde la cateva intrebari poate fi productiv pentru o promovare online complexa.
  • Porneste propriul tau blog. Dupa ce ai comentat pe blog-uri si pe forum-uri, vei stii ce vor clientii si ce arii au nevoie de mai multe informatii. Foloseste asta in avantajul tau! Adauga un blog pe website-ul tau, in care postezi regulat, si in timp, traficul se va mari considerabil.

Nu a fost niciodata mai simplu sa faci promovare online asa ca nu ezita, urmareste acesti 4 pasi si bucura-te de experienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *