Daca cititi acest articol, inseamna ca v-ati gandit deja la angajarea unui personal trainer cel putin o data. Poate va intrebati de ce aveti nevoie de unul. Raspunsul e simplu: daca ati pus intrebarea, atucu raspunsul este pozitiv. Urmati-va intuitia. Probabil ati luat deja decizia sa schimbati ceva. Fie ca e vorba de fitness sau aspect fizic, decizia de a schimba ceva in viata de zi cu zi trebuie sa va motiveze spre actiune. Este o problema insa: schimbarea necesita doua lucruri de care nu beneficiati in cantitate suficienta in momentul de fata: informare si motivare.

Parta cu informarea este de fapt partea cea usoara. Exista sute si mii de carti despre exercitii, slabire, cresterea masei musculare, asa ca cine e interesat se poate informa foarte usor. Cunostiintele necesare despre antrenament, dieta si nutritie sunt disponibile cu usurita, dar cu toate acestea, nu par sa aiba acelasi impact asupra noastra ca si atunci cand sunt manuite de un personal trainer.

Componenta motivationala pur si simplu nu poate fi inlocuita de nimic altceva decat de un personal trainer bun, si include atat inspiratie cat si urmarirea rezultatelor. Lipsa unei motivatii potrivite este de fapt motivul principal pentru care majoritatea oamenilor esuaza in a urmari drumuri noi si solicitante in viata, iar transformarea corpului se incadreaza aici. Se oare ca este in natura noastra umana sa ne abandonam cateodata, dar pentru diverse motive, ne vom lupta pana la ultima farama de enrgie pentru a impresiona pe cineva. In mod sigur nu dorim sa ne dezamagim mentorii. Oamenii pe care ii respectam si la care tinem ne pastreaza pe linia de plutire, iar un bun intructor de fitness va face exact asta.

Un personal trainer bun va va inspira de asemenea. Bineinteles, fiecare dintre noi are dubii legate de succesul in diferite arii ale vietii noastre. Cand antrenorul personal va descrie cum a trecut prin aceleasi greutati, dar le-a depasit, ne va fi mult mai usor sa acceptam ideea ca este posibil si pentru noi. O lege universala spune: daca altcineva a putut, si eu pot. Este un crez puternic, dar pe care trebuie sa il vedem in instructorul nostru. Antrenar personal fitness

In ceea ce priveste calificarea, este foarte important sa gasim un antrenor personal educat si calificat. Cu cat mai multa experienta, cu atat mai bine. Dac ar fi sa aleg, as alege un instructor cu mai multa educatie. Personal trainerul ales trebuie sa inteleaga cel putin principiile de baza ale mecanicii corpului uman si fiziologiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *